Na Wigilię

galareta rybna

Karp króluje wśród świątecznych potraw na wigilijnym stole. Na Boże Narodzenie polecamy także dorsza, sandacza i łososia. Ryby smażone oraz z pieca – to wyborna uczta dla domowników i gości. Możemy także zaproponować ryby w galarecie takie jak: łosoś, pstrąg, karp oraz ryba faszerowana. Na Wigilię warto podawać je w otoczeniu sałatek, zalewy pomidorowej lub winnej. Dary mórz i rzek mają liczne wartości prozdrowotne oraz dobrze pasują do postnego jadłospisu wśród katolików. Ryby mają delikatną strukturę, dzięki czemu rozpływają się w ustach. Jeśli interesują cię pomysły na szybkie dania, zdecyduj się na własnoręcznie przez nas robione pierogi. Wesołych świąt!

 

Na Wielkanoc

Szukasz inspiracji na wielkanocne rarytasy? Świetną alternatywą dla tradycyjnie serwowanych potraw jest ryba z pieca oraz sałatki jajeczne. Możesz też wykorzystać w kuchni np. dorsza do zrobienia słynnej w całej Polsce ryby po grecku. Proponujemy również ryby w galarecie takie jak pstrąg, karp i łosoś oraz ryba faszerowana Przy rodzinnym stole twoje kulinarne popisy poprawią nastrój i uradują rodzinę oraz przyjaciół. Postaw na produkty z Delikatesów Rybnych Krewetka, a twoje dania wyjdą znakomicie. Życzymy smacznego i samych miłych niespodzianek. Wesołego Alleluja!